miercuri, 14 ianuarie 2009

Călătoria cu taxiul în Paralia Katerini

Puţin costisitoare, călătoria cu taxiul este rentabilă chiar şi pe distanţe mai lungi, mai ales dacă împarţi cheltuielile cu 2-3 prieteni.
Cursele spre/dinspre gară, aeroport, port, căratul bagajelor cu greutate mai mare de 10 kg şi comenzile de taxi implică costuri suplimentare.
Un drum din Paralia Katerini până în Katerini nu costă mai mult de 5-6 €.
Atenţie! Soferii de taxi au prostul obicei să ia în maşină cel puţin trei pasageri care merg în aceeaşi direcţie, fără a avea vreo legătură unul cu altul, pentru a încasa de trei ori costul cursei.
De aceea, dacă sunteţi împreună cu 2-3 prieteni, este recomandat ca doar unul singur să cheme taxiul şi abia după ce şoferul acceptă destinaţia propusă să i se alăture şi ceilalţi.

2 comentarii:

Anonim spunea...

NU este un obicei prost este o regula. In Grecia (ca si in alte tari Turcia, etc) taxiul poate lua mai multi pasageri independenti pe acceasi ruta aproximativa fiecare achitand costul cursei.
De asemenea in Grecia, la comanda, taxiul nu vine cu aparatul la zero. De aceea de preferat este sa luati taxiul din statia de taxi nu la comanda telefonica.

Milikas spunea...

Mulţumesc pentru precizări. Sper ca informaţiile aduse de tine să-i ajute pe cei care îşi vor petrece vacanţa 2009 în Paralia Katerini să evite anumite capcane, care le-ar putea destabiliza bugetul.