joi, 15 ianuarie 2009

Transportul aerian spre Paralia Katerini

Singura dintre companiile aeriene de linie regulată din România, care operează zboruri directe din Bucureşti spre Salonic, este Tarom.
Durata zborului de la Bucureşti (Aeroportul Internaţional "Henri Coandă") la Salonic (Aeroportul Internaţional "Makedonia") este de 1 oră şi 40 minute, iar de la Salonic la Bucureşti de 1 oră şi 30 minute.
Preţul unui bilet de călătorie dus-întors la clasa "economic", la bordul unei aeronave aparţinînd companiei Tarom, se situează în prezent în jurul valorii de 400 €.
Totuşi, rezervarea cu anticipaţie de minim 3 luni şi jumătate, a unui bilet pentru luna iulie la aceeaşi companie aeriană, vă poate aduce în momentul de faţă o economie de cel puţin 250 €.
Zborurile spre Salonic, operate de alte companii de linie regulată decât Tarom (Olympic Airlines, Aegean Airlines, Malev, Alitalia etc) sunt efectuate cu transfer în Atena, Budapesta, Roma etc şi, din acest motiv, au o durată de 3 până la 6 ori mai mare comparativ cu a zborurilor efectuate de compania aeriană românească. Preţurile biletelor sunt însă apropiate ca valoare.
În ceea ce priveşte serviciile de transport oferite de companiile aeriene low-cost, Blue Air, lider pe piaţa românească de profil, şi-a anunţat intenţia de a lansa înainte de începutul lunii aprilie o cursă spre Salonic, care va opera în zilele de joi şi duminică, de pe Aeroportul Internaţional Băneasa.
Preţul unui bilet de călătorie dus-întors, rezervat acum pentru jumătatea lunii iunie, la clasa "expressblue", este de 201 €.
Dacă aveţi proasta inspiraţie să contractaţi direct serviciile de transport ale unor companii low-cost sau să achiziţionaţi pachete de vacanţă care includ transportul cu curse charter, veţi fi mai mult ca sigur dezamăgiţi, chiar dacă serviciile de cazare şi masă oferite de agenţie vor fi de cea mai bună calitate.
Pregătiţi-vă sufleteşte să pierdeţi ore întregi în aeroport, aşteptând îmbarcarea.
Personal, recomand familiilor cu copii şi persoanelor în vârstă să nu recurgă la acest tip de servicii de transport, în special în perioada de vârf a sezonului estival.
Legăturile aeriene în interiorul Greciei sunt asigurate de Olympic Airlines şi sunt relativ acceptabile.
Preţul călătoriei cu avionul pe teritoriul Greciei este de 2,5-5 ori mai mare decât preţul călătoriei cu feribotul.

2 comentarii:

Anonim spunea...

In cursul anului singurele companii aeriene care opereaza pe Aeroportul International Makedonia din Salonic sunt: TAROM si Olympic Airways.
TAROM foloseste avioane ATR iar durata zborului este de 1h30min, iar compania greceasca Olympic zboara numai cu stop pe Atena (nu are zbor direct Bucuresti).
Tarifele sunt destul de mari, evident depinde si cu cat timp inainte cumparati biletul, acesta putand ajunge pt un zbor Tarom, dus-intors achizitionat cu doar 1-2 saptamani inaintea datei de plecate pana la 280-320 euro/pers.
Incepand cu 29 martie 2009 Blue Air (lowcost company) a introdus o escala la Salonic legata de zborul Bucuresti - Pafos (Cipru). Dar tarifele sunt similare cu Tarom.
In perioada de sezon (15 iunie - 22 sept) mai puteti achizitiona bilete in masura in care raman locuri libere de la agentiile de turism din Romania care au inchiriate chartere pe perioada verii si unde tarifele sunt mult mai rezonabile (cca. 120-150 euro/pers.).
Zborurile domestice (in interiorul Greciei) sunt asigurate de mai multe companii aeriene mai mari sau mai mici (cele mici opereaza indeosebi pe relatia cu insulele) printre ele numarandu-se : Olympic si Aegean.

Milikas spunea...

Având în vedere raportul dintre durata zborului şi preţ, cea mai convenabilă alegere, o reprezintă, evident, Tarom, mai ales dacă îţi rezervi biletul cu anticipaţie. Calitatea serviciilor este însă discutabilă.