O caracteristică a regiunii o constituie marea varietate de animale pentru carne şi vânat, carnea roşie şi cea albă constituind baza unor delicioase mâncăruri locale.
: sub formă de frigărui sau rulate în pâine (Gyros)
- Keftedes: chiftele/perişoare din carne condimentată cu mentă
- Kokoretsi: unul din felurile de mâncare preferate de greci cu ocazia sărbătorilor pascale, constă într-o umplutură formată din măruntaie de miel şi intestine tocate, asemănătoare drobului.
Este importantă cunoaşterea terminologiei care indică modul de preparare al cărnii: Vrasto – fiert, Psito – la cuptor, Sti skara – la grătar, Sti souvla – la frigare, Tiganito – fript, Sta karvouna – pe cărbuni.
Brânzeturi
În zonă sunt disponibile o mulţime de produse din lapte de vacă, oaie şi capră:
• brânză Feta
• alte tipuri de brânzeturi
• iaurt tradiţional
• zer
• brânză de vaci
• unt şi smântână
• alte tipuri de brânzeturi
• iaurt tradiţional
• zer
• brânză de vaci
• unt şi smântână
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu