joi, 13 noiembrie 2008

Acte necesare pe parcursul vacanţei în Grecia

  1. Carte de identitate sau Paşaport, a căror valabilitate trebuie să depăşească cu cel puţin trei luni durata încheierii călătoriei.
  2. Pentru a putea ieşi din ţară, minorii trebuie să îndeplinească una din următoarele condiţii:

  • să călătorească împreună cu ambii părinţi;
  • să călătorească împreună cu unul din părinţi, care să aibă asupra sa declaraţia autentificată de către notar a celuilalt părinte, din care să rezulte acordul acestuia cu privire la efectuarea călătoriei sau certificatul de deces al celuilalt părinte sau hotărâre judecătorească definitivă de încredintare a copilului;

  • să călătorească împreună cu un adult însoţitor, care să aibă asupra sa certificatul personal de cazier judiciar şi declaraţia autentificată a ambilor părinţi din care să rezulte acordul acestora cu privire la efectuarea călătoriei.

Asigurarea de sănătate pentru călătorie şi Cardul European de Sănătate

  1. Deţinerea unei asigurări de sănătate pentru călătorie sau a Cardului European de Sănătate nu este obligatorie, însă, în eventualitatea în care, pe perioada vacanţei, survin accidente sau îmbolnăviri imprevizibile, acestea garantează plata cheltuielilor medicale, farmaceutice şi de spitalizare în limita de acoperire oferită de societatea de asigurare cu care aţi încheiat contractul.

Pentru cei care călătoresc cu autoturismul:

  1. Permisul de conducere şi poliţa obligatorie de asigurare pentru raspunderea civilă auto (RCA);

  2. Cei care au maşina cumparată în leasing au nevoie de o copie a contractului de leasing şi de o procură de la firma de leasing.

Pentru studenţi:

  1. Legitimaţia de student, care pentru membrii UE dă dreptul la gratuitate în majoritatea muzeelor şi siturilor arheologice şi la reduceri de 50 % pentru călătoria cu mijloacele publice de transport în Salonic şi Atena.

Niciun comentariu: