miercuri, 12 noiembrie 2008

Cea mai bună perioadă pentru vacanţa în Paralia Katerini

Cea mai bună perioadă pentru petrecerea vacanţei în Paralia Katerini este cuprinsă între sfârşitul lunii aprilie şi mijlocul lunii iunie sau între sfârşitul lunii august şi mijlocul lunii octombrie, când valorile temperaturilor maxime sunt mai coborâte decât în lunile de vârf sezonier. Totodată, plajele şi obiectivele turistice sunt mai puţin aglomerate, transportul public funcţionează după un program apropiat de cel normal, iar şansele de a găsi locuri bune de cazare la tarife semnificativ reduse sunt mari.
Este bine să nu vă planificaţi vacanţa în perioada Paştelui ortodox, mai ales dacă este prima călătorie pe care o faceţi în Grecia, chiar dacă ar putea părea o experienţă cel puţin incitantă. Grecii din întreaga lume obişnuiesc să se întoarcă acasă cu prilejul acestei sărbători, astfel că preţul cazării şi al transportului creşte semnificativ. În plus, multe muzee şi situri arheologice sunt închise.
Pe cât posibil evitaţi lunile iulie şi august (în special zilele din preajma datei de 15 august), dacă nu vă place aglomeraţia şi căldura greu suportabilă. În lunile de vârf sezonier, Paralia Katerini găzduieşte nu mai puţin de 50.000 de turişti/zi, majoritatea proveniţi din ţările balcanice vecine (România, Bulgaria, FYROM, Serbia), din Ungaria, Cehia, Rusia, Polonia, Germania şi Austria. Acestora li se adaugă rezidenţii permanenţi din Katerini şi Salonic, veniţi la plajă în zilele de weekend. În această perioadă, doar zonele montane înalte de pe teritoriul Muntelui Olimp, rămân mai răcoroase şi mai puţin aglomerate. Acestea sunt preferate de iubitorii de drumeţii, de biciclişti şi de turiştii mai puţin pretenţioşi în ceea ce priveşte confortul şi facilităţile de cazare şi masă.
De la jumătatea lunii septembrie temperaturile încep să scadă, iar aglomeraţia se reduce simţitor. Dacă nu v-aţi planificat vacanţa în lunile mai sau iunie, nu întârziaţi să porniţi la drum acum. După jumătatea lunii octombrie, multe hoteluri şi localuri se închid, iar transportul public îşi reduce programul. În schimb, vremea mai răcoroasă este extrem de favorabilă vizitării obiectivelor turistice din oraşele mari (Atena, Salonic).

Niciun comentariu: