miercuri, 12 noiembrie 2008

Cum ajung în Paralia Katerini

Paralia Katerini se află la 770 km de Bucureşti şi 76 km de Salonic, în provincia Macedonia Centrală, prefectura Pieria, cu capitala la Katerini. Puteţi ajunge acolo cu: autoturismul, autocarul, trenul sau avionul.

Cu autoturismul: preferabil, pe ruta Giurgiu-Ruse-Sofia-Kulata-Promachonas-Salonic-Katerini. Distanţa se parcurge în 10-14 ore. Cheltuielile de transport dus-întors se ridică la maxim 100 €/autoturism (inclusiv taxe de pod, autostradă şi vignete). Călătorind împreună cu alte 2-3 persoane costurile de transport se reduc substanţial, fiind mai mici decât costurile de călătorie pe căile ferate pentru studenţi.

Cu autocarul: pe ruta Giurgiu-Ruse-Sofia-Kulata-Promachonas-Salonic-Katerini. Distanţa se parcurge în 10-14 ore (inclusiv 3 opriri de câte 20 minute la posasurile de pe teraseu). Costul transportului dus-întors este de cca 50 €/persoană, prin agenţiile de voiaj, dacă se achiziţionează şi servicii de cazare, sau de 120-130 €/persoană (până în Salonic), prin firmele de transport.

Cu trenul: până la Salonic (durata deplasării: 17 ore. Preţul variază, în funcţie de tipul rezervării (numărul de locuri din cabină sau cuşetă) şi vârsta călătorului, între 106 € şi 157 €, la cuşetă, şi 117 € şi 226 €, la cabină. Informaţii privind orarul şi costul călătoriei găsiţi pe: www.cfr.ro/calatori. Din Salonic, călătoria continuă până în Katerini, cu un alt tren, care circulă spre Atena (durata deplasării: 30 minute), iar din Katerini până în Paralia Katerini cu un autobuz local (durata deplasării: 10 minute) sau taxi.

Cu avionul: până pe Aeroportul Internaţional „Makedonia” din Salonic. Costul călătoriei dus-întors variază între 150-400 €, în funcţie de tipul companiei aeriene care operează zborul şi de data efectuării rezervării. Durata minimă a călătoriei este de cca 1.30-1.40 ore. Aeroportul din Salonic este situat la cca 16 km sud-est de oraş, la Mikras. Până în oraş se poate ajunge cu taxiul sau cu autobuzul 78 (circulă între orele 6.00 a.m. şi 11.00 p.m. şi opreşte în Piaţa Aristotelous şi la gară). Din Salonic se continuă călătoria cu un autobuz K.T.E.L. până în Katerini, iar de acolo până în Paralia Katerini cu un autobuz local (durata deplasării: 10 minute) sau taxi.

Niciun comentariu: