luni, 17 noiembrie 2008

Plaja din Paralia Katerini

Pentru nisipul său auriu şi apa curată, plaja din Paralia Katerini a fost premiată de organizaţiile internaţionale de ecologie cu Drapelul Albastru. Intrarea în apă este lină, cu nisip fin, şi poţi străbate zeci de metri fară ca apa măcar să se apropie de umeri.

Faptul că în zona centrală a staţiunii plaja este extrem de îngustă, lăţimea acesteia nedepăşind 5 m, nu trebuie să vă sperie. Spre sud şi spre nord, plaja se lărgeşte, ajungând, după nici 1 km, la 30-40 m lăţime.
Ingustarea plajei în zona centrală a staţiunii este consecinţa lucrărilor realizate în anii '80 pentru construcţia portului pescăresc. Digurile de protecţie, constituite din blocuri metrice de rocă, amplasate în zona ţărmului, au în vedere stoparea fenomenului de eroziune a plajei.
Atenţie ! În preajma digurilor, construite din blocuri mari de rocă, stau ascunşi arici de mare, a căror înţepătură este extrem de periculoasă. Apa este limpede, aşa încât îi puteţi vedea cu uşurinţă.
Cele mai bune locuri de plajă se află între portul pescăresc şi Olympic Beach – staţiune situată la doar 2,5 km sud de Paralia Katerini, şi, mergând spre nord, în direcţia Korinos.

Pe unele sectoare, plaja este amenajată de proprietarii unor localuri cu umbrele şi şezlonguri. Acestea pot fi folosite pe perioada şederii, contra unei consumaţii constând, după preferinţă, din sucuri, cafea, îngheţată sau bere, sau se pot închiria pentru 3-5 €/zi.
Dacă doriţi să faceţi economii, puteţi cumpăra din magazinele cu articole de plajă o umbrelă şi o saltea pneumatică, pe care să le folosiţi pe toată durata sejurului. La plecare, le puteţi lăsa noilor veniţi sau le puteţi păstra pentru vacanţa următoare. Costul umbrelei nu depăşeşte 4 €, iar o saltea costă aproximativ 3-5 €.
La intrarea pe plaja, din zece in zece metri, există cabine de schimb şi duşuri ecologice, unde este înterzisă folosirea săpunului sau a şamponului.
Iubitorii sportului au la dispoziţie terenuri de tenis, volei şi basket, iar amatorii de sporturi nautice pot închiria hidrobiciclete la preţul de 5 €/oră, caiakuri cu 7 €/oră, canoe cu 5 €/oră.

Niciun comentariu: