vineri, 21 noiembrie 2008

Katerini

Capitala prefecturii Pieria este un oraş dinamic, modern, cu o reţea stradală bine amenajată şi numeroase puncte de atracţie pentru turişti.



Oraşul adăposteşte câteva bijuterii arhitectonice datând de la începutul secolului al 20-lea (palatul Dimitri Tsalopoulou, aflat la intersecţia străzilor 25 Martie şi Ionos Dragoumi, clădirea şcolii locale şi clădirea gimnaziului, ambele de pe strada Irinis, casa din strada Zalongou aparţinând lui Ilias Thomaidis, casa de la intersecţia străzilor 16 Octombrie şi Kyprou, casa familiei Porrou din strada Parmenionos), biserici bizantine (Agias Aikaterinis, Kaimisi Tis Theotokou), mânăstiri (Agios Giorgios) şi monumente (mormântul antic).
Theias Analipsis

Strada principală, destinată exclusiv traficului pietonal, este permanent asaltată de amatorii de cumpărături şi de clienţii cafenelelor, barurilor şi restaurantelor în aer liber.



Katerini nu are mall, dar in centru (Platia) se găsesc numeroase magazine de firmă specializate în vânzarea de bijuterii, produse de piele, blănuri şi confecţii.

Magazinul familiei Avakian, cel mai renumit producător şi distribuitor de alune, alune de pădure, arahide, nuci, migdale, fistic şi fructe uscate pentru Europa de Est din Katerini, este o adevărată expoziţie de culoare şi savoare. Magazinul se află lângă remiza de pompieri, situată în apropierea şcolii particulare de muzică.

În timpul săptămânii, magazinele din Katerini sunt închise între orele 2 p.m. şi 6 p.m. In weekend, exceptând fast-foodurile şi supermarketurile, magazinele sunt închise.

Cum se ajunge din Paralia Katerini

Katerini se află situat la 7 km spre vest de Paralia Katerini. În Katerini se poate ajunge cu autobuzele locale, cu taxiul sau cu maşina personală. Biletul pana în Katerini costă 1,15 €/dus şi se cumpără de la automatul din staţia de pe strada Nikis. Taxi-ul se poate lua de lângă biserică. Costul călătoriei până în piaţa centrală din Katerini este în jur de 5 €.

5 comentarii:

Julix spunea...

hey can you help me? please
vreau sa merg la nea moudania in vacanta si vroiam sa stiu daca sunt autobuze Ktel care merg din nea moudania la salonic ?de p c strada s ia autobuzu sau din ce zona? si cam cat ar fi costul unui bilet! cred ca tot cam 6 euro ca e cam aceeasi distanta katerini-salonic!nu?? :D
aaa si as mai vrea sa stiu daca in katerini sunt hoteluri sau pensiuni ceva care sa aiba preturi acceptabile!mi-as face o vacanta in katerini mi-a placut oraselul la nebunie :x m-am indragostit de el!multam :*

Milikas spunea...

Raspunsul la intrebarile privind transportul cu autobuzul intre Nea Moudania si Salonic il gasesti in post-ul "Transportul cu autobuzul in Chalkidiki", publicat in Ghidul de vacanta Neos Marmaras: http://neosmarmaras.blogspot.com/2009/05/transportul-cu-autobuzul-in-chalkidiki.html
Referitor la posibilitatile de cazare din Katerini, pot sa te asigur ca exista numeroase vile, hoteluri si pensiuni, care ofera servicii la preturi mai mult decat accesibile.

julix spunea...

multu :*

AdmuS spunea...

Buna seara!
Am citit ca in Katerini ar exista in fiecare zi de marti o piata de vechituri. Nu stiu daca informatia este corecta, dar daca este as vrea sa stiu unde este situata si cu ce autobuz se poate ajunge acolo?
Va multumesc anticipat!

Milikas spunea...

In Katerini este organizata de doua ori pe saptamana o piata a fermierilor locali (laiki) in zilele de miercuri (in zona parcului municipal) si sambata (in zona autogarii KTEL) in intervalul orar 08:00 - 14:00. Nu este o piata de vechituri (flea market), cum gasesti in multe dintre orasele europene, ci aduce mai curand cu targurile organizate saptamanal in orasele de provincie ale Romaniei.