joi, 13 noiembrie 2008

Posibilităţi de cazare în Paralia Katerini

Staţiunea este formată din peste 150 de mici hoteluri şi clădiri cu studiouri şi apartamente. 80% dintre acestea au aspectul unor vile cu 2-3 etaje, cu 10-15 camere, studiouri sau apartamente. Restul clădirilor se extind pe maxim 4 niveluri şi dispun de un număr considerabil mai mare de camere (40-100).

Hotel cu studiouri şi apartamente
În ceea ce priveşte gradul de confort, cele mai multe locuri de cazare sunt clasificate la categoria 2* şi 1*, dar există şi multe hoteluri de 3*. În Paralia Katerini există un singur hotel de 4*. Indiferent de categorie, serviciile de curăţenie şi întreţinere funcţionează ireproşabil.

Hotel de 3*

Exceptând perioadele de vârf sezonier, găsirea unui loc de cazare în Paralia Katerini nu ridică probleme deosebite.

Cazarea negociată direct cu proprietarii hotelurilor familiale sau vilelor, poate fi uneori mai avantajoasă comparativ cu ofertele agenţiilor de turism din România.

O cameră pentru trei persoane se găseşte mai uşor decât una single, iar preţul acesteia scade, de regulă, cu creşterea duratei de şedere.

Cele mai convenabile ca preţ şi facilităţi sunt studiourile şi apartamentele – camere cu 2-4 locuri, cu baie şi bucătărie complet utilată, amplasate în hoteluri cu 2-3 etaje.

Preţul camerelor duble sau triple din hoteluri este, de regulă, mai ridicat decât al studiourilor amplasate în hotelurile cu apartamente.
Indiferent de opţiune, dacă recurgeţi la rezervarea camerei prin intermediul unei agenţii de turism sau prin internet, ar fi bine să alegeţi locuri de cazare cotate la cel puţin 2*. Totodată, dacă preferaţi zonele mai puţin zgomotoase, ar trebui să evitaţi hotelurile/vilele de pe plajă şi din apropierea acesteia.

În funcţie de categoria hotelului şi perioada sezonului estival, preţul unei camere duble în Paralia Katerini poate varia, potrivit Hellenic Chamber of Hotels (http://www.grhotels.gr/), între următoarele limite:

Hotel 1* cu studiouri mobilate 27-45 €/zi

Hotel 2* cu studiouri mobilate 32-60 €/zi

Hotel 1* 35-45 €/zi

Hotel 2* 40-70 €/zi

Hotel 3* 45-80 €/zi

Hotel 4* 80-100 €/zi

Camerele se iau în primire, de obicei, între orele 13-14 p.m. şi se predau între orele 9-10 a.m.

În majoritatea hotelurilor, lumina în camere se aprinde prin introducerea unui card ataşat cheii în fanta comutatorului de lângă intrare. La ieşirea din cameră, cardul se scoate din fantă pentru a putea încuia uşa, iar lumina se stinge automat.

Avertizarea "Nu aruncaţi hârtia folosită în W.C. !" afişată în toaletele camerelor de hotel, pensiunilor şi bungalourilor, nu este o glumă şi este valabilă pe tot cuprinsul Greciei. Problema se datorează atât instalaţiilor sanitare necorespunzătoare cât şi presiunii scăzute a apei. Rezolvarea: coşuri prevăzute cu pungi de unică folosinţă, înlocuite zilnic, în care se aruncă hârtia igienică după folosire.

Cazarea în camping

Cel mai apropiat camping se află la cca 2 km de Paralia Katerini, spre sud, în apropierea staţiunii Olympic Beach.

O noapte de cazare în camping poate costa în perioada de vârf sezonier între 16-18 € pentru două persoane, un cort şi o maşină (camparea unei persoane 3,5-5 €, camparea cortului 2,5-4 €, camparea maşinii 2-4 €). Tarifele sunt rareori afişate în exterior. Campingul este deschis în perioada mai-septembrie.

În Grecia, campatul în locuri neamenajate este interzis. Fiţi atenţi! Poliţia locală nu glumeşte.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Salutare,
Imi poti recomanda si mie cateva camping-uri aproape de Paralia Katerini? Vreau sa plec pe 23.08 noaptea si pe 24 vreau sa campez. Daca m-ai putea ajuta si cu un pret orientativ, ar fi super. Am trimis cateva mail-uri la proprietari de camping, dar nu mi s-a raspuns.

Milikas spunea...

Acest site nu isi propune sa promoveze un agent economic sau altul din Paralia Katerini şi, de aceea, nu te pot ajuta recomandându-ţi un loc de campare anume. Te vei descurca fără probleme la faţa locului, chiar dacă proprietarii sau administratorii camping-urilor unde ai solicitat informaţii nu ţi-au răspuns. În ceea ce priveşte preţurile practicate de camping-urile din zonă până pe 30 august, acestea se situează în jurul următoarelor valori: campare adulţi 6 €/zi, campare copii 4-12 ani 3 €/zi, campare maşină 3 €/zi, campare rulotă 6-8 €/zi, campare cort mic 4 €/zi, campare cort mare 5 €/zi, închiriere corturi sau rulote goale 9 €/zi, campare în corturi sau rulote goale 5 €/zi/persoană, curent electric 4 €/zi. După 30 august, preţurile acestor servicii se reduc cu până la 25%. Vacanţă plăcută!